top of page

Anki-Täti

Anki-täti kulki mukanani vuodet 2016-2019. Hän oli pahvilaatikossa asuva, viemärinkansikruunua kantava ja kivivoisarvia leipova nainen, jolle kaikki oli mahdollista. Anki-tädin kanssa pohdimme osattomuutta ja yksinäisyyttä, söimme silliä ja joimme kuravettä päälle.

Anki-tädin leipomo

"Se helpottaa. Ei tarvitse pelätä että kuolee nälkään." Anki-tädin leipomossa valmistui 200 kivisydämistä croissanttia kokousevääksi Helsingin päättäjille vuonna 2016. Jokainen voisarvi yksittäispakattiin leivospussiin, jonka pakkaus- ja mainostekstit oli kirjoitettu leipäjonohaastattelujen ja köyhyystutkimuksen pohjalta. Eväät jaettiin sekä lähetystö-tilaisuuksissa että kokouspöydille. Osa Köyhyys viikon ohjelmistoa. Tuotanto: Kirkko Helsingissä.

leipäkasa.jpg

Anki-täti etsii paikkaansa

"Olet edelleen jonossa, vielä hetki." Itä-Pasilan kaduilla joulukuussa 2017 kiertänyt performanssi, jossa naisen ja jätteen hybridi etsi sopivaa lepopaikkaa. Esiintyminen: Riikka Niemistö. Tuotanto: Mysteeri Co. Teosta tuki Helsingin kaupunki. 

17874671968196039.jpg

Sometimes I Feel Like Escaping through the Sewers

"Jos mä vaan pakenen viemärin kautta merenneidoksi valtamereen." Pieta Jämsénin ja Riikka Niemistön kanssa tehty performatiivinen installaatio, jossa kokija astuu Anki-tädin suihkuun. Osa Unfinished Business Art Show -yhteisnäyttelyä, Los Angeles, 2019. Kylpyhuonemateriaalit, kuulokkeet.

17842616656443097.jpg
Kotihipat

"Miks kaikkia muita haetaan viimeisiin hitaisiin?" Kineettinen veistos. Osa Esineiden öinen elämä -yhteisnäyttelyä Asbestos Art Spacessa, Helsingissä 2021. Keittiöveitset, peilipallopeilin palat, ilmastointiteippi, diskopallomoottori, taskulamppu. 

Fortune-Teller's Tea House

Norjan Dikemarkin kylässä sijaitsevan vanhan psykiatrisen sairaalan esineistöstä rakentunut teehuone, jossa kävijät ennustivat sairaala-alueen tulevaisuutta samalla kun itse työskentelin teehuoneen tiskarina. Teoksessa kohtasivat alueen vielä määrittelemätön tulevaisuus ja sen historia, jossa jokaisella potilaalla oli osansa myös työntekijänä. Factory Light Festival, 2022. Kuva: Minna Paasche.

TEOSKUVA_paache_dikemark.png
bottom of page