top of page

Spatula Poetics on vielä suunnitteluvaiheessa oleva taidehanke, joka perustuu verkkaiseen yhteistyöprosessiin perinnekäsityöläisten kanssa tulevina vuosina. Hankkeessa dokumentoidaan käsityöläisten arkea ja ajattelua, rakennetaan dokumenttiarkisto ja lopulta arkiston pohjalta teos.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

Spatula Poetics on lihaksiin ja sormenpäihin kiinnittyneen tiedon keräämistä. Spatula Poetics on sellaisen ajattelun arkistoimista, joka uhkaa maatua ajattelijoidensa mukana. Spatula Poetics on teos empaattisesta anarkiasta.

Voiko käsityöläisyys opettaa empatiaa materiaa kohtaan? Onko käsityöläisyyden aikakäsitys anarkiaa? Millaista on se tieto, joka siirtyy satoja ja tuhansia vuosia suoraan lihaksista toisiin, käymättä oppikirjan kautta? Miltä tuntuu kun oma ammatti on uhanalainen? Mikä enää tekee työstä tekemisen arvoista? Voisivatko käsityöläiset pelastaa maailman?

Hankkeeseen haetaan osallistujia ja kumppaneita myöhemmin. Kuitenkin, jos sinulla tai organisaatiollasi on jo kysyttävää tai yhteistyöehdotus, voit laittaa viestiä osoitteeseen niskasenannika @ gmail.com. Kerron projektin etenemisestä sekä tällä sivulla että instagramissa. Jos kaipaat enemmän tietoa aiemmista töistäni, pääset portfoliooni tästä.

"Jos kapina on tullakseen, se tulee viiden aistin suunnasta"

- Michel Serres

Hanketta on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

bottom of page