top of page

Spatula Poetics on vuosina 2023-2027 toteutuva taidehanke, joka perustuu verkkaiseen yhteistyöprosessiin perinnekäsityöläisten kanssa. Hankkeessa dokumentoidaan perinnekäsityöläisten arkea ja ajattelua, rakennetaan dokumenttiarkisto ja luodaan yhteisö- ja ympäristötaideteosten sarja.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

Spatula Poetics on lihaksiin ja sormenpäihin kiinnittyneen tiedon keräämistä.

 

Spatula Poetics on sellaisen ajattelun arkistoimista, joka uhkaa maatua ajattelijoidensa mukana.

 

Spatula Poetics on teossarja empaattisesta anarkiasta.

Voiko käsityöläisyys opettaa empatiaa materiaa kohtaan? Onko käsityöläisyyden aikakäsitys anarkiaa? Millaista on se tieto, joka siirtyy satoja ja tuhansia vuosia suoraan lihaksista toisiin, käymättä oppikirjan kautta? Miltä tuntuu kun oma ammatti on uhanalainen? Mikä enää tekee työstä tekemisen arvoista?

Hankkeen toimisto, tutkimuslaboratorio ja leikkikenttä sijaitsevat Werstas Petraamolla Helsingin Roihupellossa, osoitteessa Laippatie 15. Tervetuloa käymään! Laita kuitenkin ensin viestiä osoitteeseen niskasenannika @ gmail.com niin tiedän olla paikalla. Samaan osoitteeseen voit laittaa myös muut terveiset ja yhteystyöehdotukset.

Spatula Poetics tarkoittaa muurauslastojen runousoppia. Hankkeen nimi leikkii ajatuksella, että käsillä tekeminen on kaiken tietämisemme kulmakivi. Hankkeessa lähestytään arkipäiväisiä, käsillä tehtyjä töitä ja toistoja siinä uskossa, että ne kätkevät erityistä - hiljaista ja pakenevaa tietoa meistä itsestämme - luontosuhteestamme ja tulevaisuudestamme.

"Jos kapina on tullakseen, se tulee viiden aistin suunnasta"

- Michel Serres

Hanketta ovat tukeneet:

Koneen_Säätiö_logo_fin+eng_black.png
taike_vaaka_v3.png
bottom of page