top of page
JOUTOKUMPU
13.10.-3.11.2018, Tampere

Jätteestä ja hukkamateriaaleista rakennettu Joutokumpu perustettiin Tampereen Finlaysonille syksyllä 2018. Näyttelyn tilateokset kutsuivat kävijöitään käyttämään aistejaan, leikkimään ja lepäämään. Joutokumpu oli kertakäyttökulttuuriin kokonaisvaltaisesti sukeltanut vinksahtanut lomaparatiisi, joka tapahtui vuorovaikutuksessa kokijoidensa kanssa ja hurmasi niin eri-ikäiset kaupunkilaiset kuin kriitikotkin. Teaser-videoon pääset tästä.

"Lapsi rakasti tätä ja mulle tää puolestaan oli jotenkin tosi pysäyttävä, haikeakin kokemus."

- kävijäpalaute

Kuratoin ja tuotin näyttelykokonaisuuden ja tein näyttelyyn neljä teosta: Jokakuinen piknikkimme (kuvassa), Jätä kengät tähän, Leijona näkee villejä unia - Wunderkammer (yhdessä Lauri Niskasen kanssa) ja Precaria (yhdessä Riikka Niemistön kanssa, videolla). Joutokummun muut taiteilijat (ja teokset): Anastasia Artemeva ja Steve Maher (Macro-Golf), Anne Roininen (Varjot), Eero Erkamo (Merellä ilman aurinkoa), Elina Tiainen, Niko Tiainen ja Johannes Rantanen (Play) sekä Johannes Vartola (Ateria ja Käsittely). Tuotantoa kanssani hoitivat Senni Moilanen, Jussi Sippola, Elina Tiainen, Niko Tiainen ja Lauri Niskanen.

Näyttelyä tuki Taiteen edistämiskeskus, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK, Tampereen kaupunki ja sen pääyhteistyökumppaneita olivat Finlaysonin alue ja Varma. Näyttelyn suojelijana ja avaajana toimi Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin. 

 

LUE JOUTOKUMPU KRITIIKIT JA TAUSTAJUTUT:

Aamulehti
(Kritiikki)


AAMULEHTI

Aviisi
 
Kujerruksia-kulttuuriblogi
IMG_20181028_213225.jpg
bottom of page