top of page
JOUTOKUMPU
13.10.-3.11.2018, Tampere

Syksyllä 2018 Tampereen Finlaysonin Vooninkisaliin perustettu Joutokumpu oli jätteesta ja hukkamateriaaleista rakentunut vinksahtanut lomaparatiisi, jossa interaktiiviset teokset houkuttelivat kävijöitään käyttämään aistejaan, leikkimään ja lepäämään. Tämä kertakäyttökulttuuria rakennusaineenaan käyttänyt julkinen tila tuli suosituksi kaiken ikäisiten tamperelaisten keskuudessa kolmen aukioloviikkonsa aikana. 

 

Kuratoin ja tuotin näyttelykokonaisuuden ja tein näyttelyyn neljä teosta: Jokakuinen piknikkimme, Jätä kengät tähän, Leijona näkee villejä unia - Wunderkammer (yhdessä Lauri Niskasen kanssa) ja Precaria (yhdessä Riikka Niemistön kanssa). Joutokummun muut taiteilijat (ja teokset) olivat: Anastasia Artemeva ja Steve Maher (Macro-Golf), Anne Roininen (Varjot), Eero Erkamo (Merellä ilman aurinkoa), Elina Tiainen, Niko Tiainen ja Johannes Rantanen (Play) sekä Johannes Vartola (Ateria ja Käsittely).

Näyttelyä tuki Taiteen edistämiskeskus, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK, Tampereen kaupunki ja sen pääyhteistyökumppaneita olivat Finlaysonin alue ja Varma. Näyttelyn suojelijana ja avaajana toimi Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin. 

 

IMG_20181028_213225.jpg
LUE JOUTOKUMPU KRITIIKIT JA TAUSTAJUTUT:

Aamulehti
(Kritiikki)


AAMULEHTI

Aviisi
 
Kujerruksia-kulttuuriblogi
Tämän sivun kuvat instagramista #joutokumpu
 Meal (2018) #joutokumpu #taide #art #so
On Friday, Nov 2, Joutokumpu exhibition
Ihania kuvia löytyy täältä instasta, kii
Tänään Joutokummun VIIMEINEN päivä, ovet
1000 kävijän raja meni tänään rikki! Me
Kiitos ihanat kävijät! Ensimmäinen viikk
bottom of page