top of page

TIIVIS BIO & CV

Olen yhteisö- ja ympäristötaiteilija, kulttuurituottaja ja restaurointialan artesaani. Taiteessani olen asemoinut itseni lähelle rakennustyömaita, siivouskomeroita ja liikennevarikoita. Liikun usein osallisuuden ja osattomuuden teemojen äärellä. Yleensä teokseni syntyvät monenlaista dataa keräämällä, ihmisten kanssa yhdessä tekemällä ja leikkimällä sekä arkielämän esineistöä käyttäen. Julkinen tila, työpaikat ja laitokset ovat taiteelleni ominaisia tapahtumapaikkoja ja toteuttamiani teosmuotoja ovat esimerkiksi erilaiset installaatiot, performanssit, veistokset ja yhteisölliset tapahtumat.

Haluan luoda vuorovaikutuksen taidetta, joka ei aliarvioi osallistujaansa vaan oppii maailmasta yhdessä tämän kanssa. Samalla haluan sekoittaa sitä, kuka taidekentällä ja yhteiskunnassa sanoittaa todellisuutta. Tärkeä osa praktiikkaani on myös vahva tuotannollinen osaaminen, joka on mahdollistanut uudenlaisten rakenteiden, erilaisten yhteistöiden sekä prosesseista yllätyksenä nousevien ideoiden ennakkoluulottoman kokeilemisen.

Koulutus

  • Taideteollisuusalan artesaani, restauroinnin osaamisala (Helsingin maalariammattikoulu, 2023)

  • Teatteri-ilmaisun ohjaaja YAMK (Turun taideakatemia, Taiteen uudet kontekstit -koulutusohjelma, 2022) + TIO AMK (Metropolia ammattikorkeakoulu, Esittävän taiteen koulutusohjelma, yhteisötaiteen painotus, 2013)

  • Teologian kandidaatti + maisteri (Helsingin yliopisto, 2008 ja 2014) 

Esimerkkitöitä

Teoksia / Asiantuntijatöitä / Restaurointia

Jäsenyydet

Kulttuuriosuuskunta Komeetta / Restaurointikilta / Naisasialiitto Unioni / Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK / Sumud ry

bottom of page